Blood Relations Reasoning Questions and Answers by banglareasoing.com

0

 

Blood Relations Reasoning Questions and Answers by banglareasoing.com



Are Blood Relations confusing you? Don’t confuse we guide you from the basics by providing the Blood Relations Quiz. The Blood Relations Questions we are contributing to you are beneficial for MBA entrance exams like CAT, MAT, SNAP, XAT. Likely, this is the weighted topic for many campus placement companies and SSC, UPSC, Bank exams. They touch 3-4 questions around on this topic, and we provide an easy way to solve the Questions. So, be quick to know about this. Moreover, other than questions we give you correct answers with the necessary explanation by Blood Relations Questions and Answers. Don’t miss this opportunity. Our article on Blood Relations Reasoning Questions gives you immense confidence in the concept. So, don’t waste your time. Look at the details of the Quiz.





Quiz NameBlood Relations
CategoryReasoning
Number of Questions25
Time30 Minutes
Exam TypeMCQ (Multiple Choice Questions)

Blood Relations Reasoning Test – Practice Now


1. X is the daughter of Y. How is Y related to X?

a) Father
b) Mother
c) Brother
d) Sister

Answer: b) Mother

Explanation: Since X is the daughter of Y, Y must be the mother of X.

2. A is the brother of B. B is the daughter of C. How is A related to C?

a) Uncle
b) Father
c) Brother-in-law
d) None of the above

Answer: a) Uncle

Explanation: A is the brother of B, who is the daughter of C. Therefore, A is the uncle of C.

3. P is the father of Q. R is the son of S. S is the brother of Q. How is P related to R?

a) Grandfather
b) Father
c) Uncle
d) Brother

Answer: c) Uncle

Explanation: S is the brother of Q, who is the son of P. Therefore, S is the uncle of R. Hence, P is the granduncle or simply uncle of R.

4. A and B are brothers. C and D are sisters. A is married to C. How is D related to B?

a) Sister-in-law
b) Daughter-in-law
c) Niece
d) Aunt

Answer: a) Sister-in-law

Explanation: A is married to C, who is the sister of D. Therefore, D is the sister-in-law of B.

5. R is the son of Q. S is the daughter of R. T is the brother of Q. How is S related to T?

a) Sister
b) Niece
c) Daughter
d) None of the above

Answer: b) Niece

Explanation: R is the son of Q, and S is the daughter of R. Therefore, S is the granddaughter of Q. T is the brother of Q, and hence, S is the niece of T.

6. A is the father of B. C is the son of D. B is married to C. How is A related to D?

a) Father-in-law
b) Son-in-law
c) Brother-in-law
d) None of the above

Answer: d) None of the above

Explanation: A is the father of B, who is married to C. Therefore, A is the father-in-law of C. However, there is no direct relation between A and D.

7. X is the brother of Y. Z is the daughter of Y. How is Z related to X?

a) Sister
b) Niece
c) Daughter
d) None of the above

Answer: b) Niece

Explanation: X is the brother of Y, who is the parent of Z. Therefore, Z is the niece of X.

8. A is the father of B. C is the brother of D. B is married to C. How is A related to D?

a) Father-in-law
b) Son-in-law
c) Brother-in-law
d) None of the above

Answer: c) Brother-in-law

Explanation: B is married to C, who is the brother of D. Therefore, A is the brother-in-law of D.

9. P is the father of Q. R is the son of S. S is the sister of Q. How is P related to R?

a) Grandfather
b) Father
c) Uncle
d) Brother

Answer: c) Uncle

Explanation: S is the sister of Q, who is the son of P. Therefore, S is the aunt of R, and hence, P is the granduncle or simply uncle of R.

10. A and B are married couple. X is the son of A. Y is the daughter of B. How is Y related to X?

a) Brother
b) Sister
c) Cousin
d) None of the above

Answer: d) None of the above

Explanation: X is the son of A, and Y is the daughter of B. Therefore, X and Y are not related to each other.

11. A is the father of B. B is the father of C. How is A related to C?

a) Grandfather
b) Father
c) Uncle
d) Brother

Answer: a) Grandfather

Explanation: B is the father of C, who is the grandson of A. Therefore, A is the grandfather of C.

12. P is the mother of Q. R is the son of S. S is the brother of Q. How is R related to P?

a) Nephew
b) Son
c) Brother
d) None of the above

Answer: a) Nephew

Explanation: S is the brother of Q, who is the child of P. Therefore, R is the nephew of P.

13. A is the father of B. C is the daughter of B. How is A related to C?

a) Grandfather
b) Father
c) Uncle
d) Brother

Answer: c) Uncle

Explanation: C is the daughter of B, who is the son of A. Therefore, A is the uncle of C.

14. X is the brother of Y. Z is the daughter of Y. How is X related to Z?

a) Father
b) Uncle
c) Brother
d) None of the above

Answer: b) Uncle

Explanation: X is the brother of Y, who is the parent of Z. Therefore, X is the uncle of Z.

15. A is the father of B. C is the sister of B. How is A related to C?

a) Grandfather
b) Father
c) Uncle
d) Brother

Answer: c) Uncle

Explanation: C is the sister of B, who is the son of A. Therefore, A is the uncle of C.

16. P is the mother of Q. R is the son of S. S is the husband of Q. How is R related to P?

a) Son-in-law
b) Nephew
c) Brother-in-law
d) None of the above

Answer: a) Son-in-law

Explanation: S is the husband of Q, who is the child of P. Therefore, R is the son-in-law of P.

17. A is the brother of B. C is the daughter of B. How is A related to C?

a) Uncle
b) Father
c) Brother
d) None of the above

Answer: a) Uncle

Explanation: C is the daughter of B, who is the sibling of A. Therefore, A is the uncle of C.

18. X is the brother of Y. Z is the son of Y. How is X related to Z?

a) Father
b) Uncle
c) Brother
d) None of the above

Answer: b) Uncle

Explanation: X is the brother of Y, who is the parent of Z. Therefore, X is the uncle of Z.

19. A is the father of B. C is the brother of D. D is married to B. How is C related to A?

a) Father-in-law
b) Son-in-law
c) Brother-in-law
d) None of the above

Answer: c) Brother-in-law

Explanation: D is married to B, who is the son of A. Therefore, C is the brother-in-law of A.

20. P is the mother of Q. R is the brother of Q. How is R related to P?

a) Nephew
b) Son
c) Brother
d) None of the above

Answer: c) Brother

Explanation: R is the brother of Q, who is the child of P. Therefore, R is the son of P, and also the brother of Q.

21. A is the father of B. C is the daughter of A. D is the son of B. How is C related to D?

a) Sister
b) Cousin
c) Aunt
d) None of the above

Answer: b) Cousin

Explanation: C and D are the children of A and B, respectively. Therefore, they are cousins to each other.

22. X is the brother of Y. Z is the sister of Y. How is Z related to X?

a) Mother
b) Sister
c) Daughter
d) None of the above

Answer: b) Sister

Explanation: X and Y are siblings, and Z is the sister of Y. Therefore, Z is also the sister of X.

23. A is the father of B. C is the daughter of B. D is the husband of C. How is A related to D?

a) Father-in-law
b) Brother-in-law
c) Son-in-law
d) None of the above

Answer: a) Father-in-law

Explanation: C is the daughter of B, who is the child of A. Therefore, D is the son-in-law of A.

24. P is the father of Q. R is the brother of Q. How is P related to R?

a) Uncle
b) Father
c) Brother
d) None of the above

Answer: a) Uncle

Explanation: R is the brother of Q, who is the child of P. Therefore, P is the uncle of R.

25. A is the mother of B. C is the daughter of A. D is the son of C. How is D related to B?

a) Brother
b) Cousin
c) Son
d) None of the above

Answer: b) Cousin

Explanation: B and C are siblings, and D is the child of C. Therefore, D is the cousin of B.



একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

0মন্তব্যসমূহ
একটি মন্তব্য পোস্ট করুন (0)